Psikoloji Çalışma Grubu

Psikoloji eğitimi hakkında tavsiyeler

456 görüntülenme23 yanıt
A
Ayşe K.
47 gönderi
Merhaba arkadaşlar, Psikoloji okumak isteyen veya şu an okuyan arkadaşlar için faydalı olabilecek bazı tavsiyelerimi paylaşmak istedim. **1. Temel Kitapları Okuyun** Psikolojiye giriş kitaplarını mutlaka okuyun. Özellikle Atkinson & Hilgard'ın "Psikolojiye Giriş" kitabı çok kapsamlı bir kaynak. **2. Araştırma Metodolojisini Öğrenin** Psikoloji bilimsel bir disiplindir. İstatistik ve araştırma yöntemlerini iyi öğrenmek kariyeriniz için çok önemli. **3. Staj Yapın** Teorik bilgi kadar pratik deneyim de önemli. Hastanelerde, danışmanlık merkezlerinde staj yapmaya çalışın. **4. Süpervizyon Alın** Özellikle klinik alanda çalışmak istiyorsanız, deneyimli bir psikologdan süpervizyon almak çok değerli. Sizlerin de eklemek istediği tavsiyeler varsa paylaşabilirsiniz!
15 Ocak 2025

Yanıtlar (5)

D
Dr. Mehmet Y.Moderatör
156 gönderi

Çok faydalı bir paylaşım olmuş, teşekkürler! Ben de eklemek isterim: Yabancı dil öğrenmek çok önemli. Özellikle İngilizce, çünkü literatürün büyük çoğunluğu İngilizce.

#115 Ocak 2025
P
Prof. Zeynep A.Admin
234 gönderi

Katılıyorum! Ayrıca psikoloji öğrencileri için online kurslar da çok faydalı. Coursera ve edX'te harika kaynaklar var.

#215 Ocak 2025
E
Elif S.
23 gönderi
Dr. Mehmet Y. yazdı:

Çok faydalı bir paylaşım olmuş, teşekkürler!

Staj konusunda çok haklısınız. Ben geçen yaz bir rehabilitasyon merkezinde staj yaptım ve çok şey öğrendim.

#315 Ocak 2025
C
Can M.
12 gönderi

KPSS'ye hazırlananlar için de tavsiyeler var mı? Özellikle psikoloji alan bilgisi için hangi kaynakları önerirsiniz?

#415 Ocak 2025
A
Ayşe K.
47 gönderi
Can M. yazdı:

KPSS'ye hazırlananlar için de tavsiyeler var mı?

KPSS için Pegem ve Nobel yayınlarının kitapları oldukça kapsamlı. Ayrıca geçmiş yıl sorularını çözmek çok önemli.

#515 Ocak 2025

Yanıt Yaz

Markdown desteklenmektedir

Psikoloji Çalışma Grubu | Psikolojide Yeni Çağ